2019-09-20 14:25Pressmeddelande

Lidl vinner Årets Hållbarhetsinitiativ

Vinnare Årets Hållbarhetsinitiativ 2019
Foto: Fri KöpenskapVinnare Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 Foto: Fri Köpenskap

På Dagligvarugalan den 19 september delades priset till Årets Hållbarhetsinitiativ ut och den hållbara vinnaren blev Lidl Sverige. Stort grattis säger vi på Pantamera, som tillsammans med Svenska Retursystem korade vinnaren.

Juryns motivering till Årets Hållbarhetsinitiativ lyder:

Genom att jobba smart och effektivt visar vår vinnare att hållbara val är vägen framåt– oavsett storleken på plånboken. De senaste åren har många små och stora kliv tagits med målsättningen att göra klimatsmart konsumtion enklare. Med sitt nyskapande arbete banar de väg för hållbara transporter, minskat matsvinn och framtidens klimatneutrala handelsmiljöer.

Den elfte upplagan av Dagligvarugalan genomfördes den 19 september i Blå hallen, Stockholms stadshus i regi av Fri Köpenskap.


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot omkring 2 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Lil Berger
Projektledare Marknad
Lil Berger