2018-03-23 16:04Pressmeddelande

Vinnarlagen klara i Pantamera Fair Play

null

Det blir Röke IBK P03/04 från Hässleholm och Ekeby IF 06/07 Ekeby 3 från Kumla som får åka till Globen och ta emot lagprisen i Pantamera Fair Play i samband med SM-finalerna den 21 april.

Nu har juryn gått igenom vinnarna i alla distrikten där Pantameraserien spelas, och valt ut ett pojklag och ett flicklag som får ta emot Årets Pantamera Fair Play. I hård konkurrens bland alla de ca 540 nomineringar som kommit in har vinnarlagen utsetts.

Så här lyder motiveringarna:

Ekeby IF 06/07 Ekeby 3:

Allas lika värde står i fokus för både spelare och tränare i detta lag som alltid håller spelglädjen uppe, oavsett vilken väg bollen tar.

Röke IBK P03/04:

För ett välkomnande sätt och varm inställning där allas lika värde och utveckling är viktigare än matchresultaten. Det här är laget där det viktigaste är att alla får spela tillsammans och ha kul.

Vinnarlagen får utöver äran även resa och boende i Stockholm i samband med SM-finalen.

- Som huvudsponsor av svensk innebandy är vi stolta över det engagemang som finns ute i landets innebandyklubbar och lag kring schysst spel och schyssta värderingar. Det är första året vi delar ut vårt Fair Play-pris i Pantameraserierna, och det är härligt att se vilket mottagande utmärkelsen fått redan, säger Rickard Andersson, produktchef för Pantamera vid Returpack.

Fakta om Pantamera Fair Play

Pantamera Fair Play är ett pris som instiftats av Pantamera och Svenska Innebandyförbundet i syfte att uppmuntra schysst spel, såväl på som utanför innebandyplanen. 2017 delades priset ut i fyra kategorier; Årets damspelare, Årets herrspelare, Årets damledare och Årets herrledare. I samband med SM-finalena i Globen 21 april delas det för första gången även ut ett lagpris på ungdomssidan. För att vinna lagpriserna gäller det att först bli nominerad och sedan vinna i sitt distrikt, därefter går laget vidare till final där en jury utser de två nationella vinnarna. Juryn består i år av Frida Norström, IKSU och damlandslaget, Patrik Hagberg, AIK och även utsedd till årets herrspelare i förra årets Fair Play, Emil Risberg, utvecklingschef på SIBF och Rickard Andersson från Pantamera.

Totalt kom det in ca 540 nomineringar i de distrikt där Pantameraserien spelas.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot närmare 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt