2011-05-04 10:59Pressmeddelande

Svenska datorspelsproffs pantar mera

Nu sluter flera svenska datorspelsproffs upp och gör en insats för ökad pantning av burkar och flaskor. Det är den klassiska reklamlåten ”Pantamera” som återvinns på nytt. I musikvideon kan man se e-sportprofiler som HeatoN, GeT RiGhT, Fazz och SjoW spela och sjunga på en bar i sann Havanna-anda.

Datortävlingar eller e-sport som det kallas bland de invigda, har blivit allt populärare bland svenska ungdomar, även som publiksport. När en e-sportturnering anordnades i Stockholm nyligen sålde publikbiljetterna slut på bara några timmar.

– Det här är en av många insatser vi på Returpack gör för att uppmuntra unga att panta mera. E-sportare är dessutom en grupp som konsumerar mycket dryck på burk. Nu hoppas vi att många kommer att lyssna till sina e-sportprofiler och panta mera, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Flera av e-sportprofilerna som medverkar i Pantamera-videon spelar datorspel på heltid och har turnerat runt jorden för att delta i tävlingar. Många av dem har blivit världsmästare mer än en gång.

Bäst i världen

Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta. Men Returpack, som ansvarar för det svenska pantsystemet, har som vision att alla burkar och flaskor som säljs också ska pantas. Under det senaste året har man gjort en rejäl kraftsamling, bland annat genom att höja pantbeloppet på burken från 50 öre till en krona.

– Vi har även jobbat med att öka tillgängligheten för ”on-the-go” konsumenter genom att tillsammans med ett 30-tal kommuner hänga upp pantbehållare på allmänna platser. Redan nu märker vi att våra extra insatser har givit resultat, säger Katarina Lundell.

Filmen går att se här:
http://www.youtube.com/user/returpackab#p/a/u/0/7xCsa9Q50xk


För mer information kontakta:

Katarina Lundell, Marknadschef Returpack
Tel: 011-19 19 82
katarina.lundell@returpack.se


Medverkande e-sportprofiler i filmen:
Emil ”HeatoN Christensen, fd Counter-Strike proffs
Christer ”fisker” Eriksson, fd Counter-Strike proffs
Abdisamad ”SpawN” Mohamed, Counter-Strike proffs
Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Counter-Strike proffs
Björn ”Threat” Pers, Counter-Strike proffs
Jeffrey ”Sjow” Brusi, Starcraft II proffs
Pär ”Fazz” Söderman, QuakeLive proffs

Returpack ansvarar för pantsystemet av burkar och återvinningsbara plastflaskor i Sverige – ett system i världsklass. Företaget informerar om pantsystemet, administrerar ekonomin och samordnar återtagningen av pantförpackningar. Huvudkontoret, liksom fabriken där burkar och flaskor samlas, ligger i Norrköping. Retupack ägs till 50 procent av Sveriges Bryggerier AB, till 25 procent av Sveriges Dagligvaruhandel och till 25 procent av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt