2017-01-26 07:30Pressmeddelande

Skånska RSMH NV Skåne vann Pantameras miljötävling

null

Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. I år vanns tävlingen av den skånska föreningen RSMH NV Skåne. Över 1 800 föreningar deltog i årets upplaga av Föreningskampen, och tillsammans samlade de in över 18 miljoner burkar och PET-flaskor. Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och PET-flaskor de samlar in – även för skadade och privatimporterade burkar som inte ger någon pant. Årets tävling gav över 15,7 miljoner till Sveriges föreningsliv.

För fjärde året har Pantamera genomfört miljötävlingen Föreningskampen. I år deltog över 1 800 föreningar i tävlingen och tillsammans har de samlat in över 18 miljoner förpackningar. Allra flest förpackningar lyckades skånska RSMH NV Skåne samla in - fantastiska 1 331 050 burkar och PET-flaskor! Förutom pantpengarna får de en check på ytterligare 15 000 kronor.

Både miljön och föreningarna är vinnare
Årets Föreningskamp har inte bara gett klirr i föreningskassorna med över 15,7 miljoner i insamlade pantpengar. Den insamlade panten motsvarar dessutom en energibesparing på över 3 402 312 kWh – lika mycket energi som det går åt att värma upp 252 medelstora villor under ett år.

Sedan förra året har fler föreningar upptäckt fördelarna med att delta i Föreningskampen, och omkring 400 nya föreningar har anslutit sig. Konceptet har också fått större spridning och nu finns det deltagande föreningar över nästan hela landet.

– Det är riktigt roligt att se att fler och fler föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar samtidigt som att de gör en miljöinsats. Det finns ett enormt engagemang hos föreningarna runt om i Sverige och det känns bra att även vi på Pantamera kan vara med och bidra, säger Rickard Andersson, produktchef för Pantamera på Returpack.

För mer information kontakta:
Rickard Andersson, produktchef för Pantamera på Returpack
Tel: 0705-65 29 44
rickard.andersson@returpack.se

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt