2010-12-20 15:23Pressmeddelande

Skånela IF samlade pant för 13 000 kr – på en dag

null

Den 24 november tog handbollsklubben Skånela IF hjälp av invånarna i Sigtuna kommun och genomförde en stor pantinsamling. På en dag lyckades klubbens medlemmar samla pant för drygt 13 000 kr. Pengarna ska gå till nya matchställ för klubbens lag.

Skånela IF från Sigtuna är en av Sveriges fem största handbollsklubbar med 20 olika herr-, dam- och ungdomslag. Under hösten har lagen genomfört en gemensam pantinsamling med hjälp av invånare från hela kommunen.

– Våra lag fick ansvar för varsin del av Sigtuna kommun och delade ut flygblad där vi bad invånarna om hjälp. En vecka senare gick lagen runt och samlade ihop all pant som kommunens boende ville skänka klubben, berättar Robert Zetterquist, PR och marknadsansvarig i Skånela IF.

13 000 kr på en dag

Många av kommunens invånare ville hjälpa till och när insamlingsdagen var slut hade Skånela IF samlat ihop en imponerande mängd burkar och PET-flaskor.

– Tillsammans lyckades lagen fylla 43 stora säckar och en släpkärra. Totalt fick vi in 13 000 kr i pantersättning – på en enda dag. Pengarna ska gå till nya matchställ för lagen i Skånelas lF. Och för att ge något tillbaka till de som bidrog med pant, har vi lottat ut matchbiljetter, berättar Robert Zetterquist.

Samarbete med Returpack

Skånela IF har länge haft ett samarbete med Returpack, som ansvarar för det svenska pantsystemet. Bland annat har man placerat ut pant- och återvinningskärl i sporthallen.

– Vi söker hela tiden nya samarbetspartners och uppskattar verkligen när föreningar som Skånela IF vill engagera sig i återvinning. Vår vision är att alla burkar och flaskor som säljs ska återvinnas och för att nå dit måste alla vara med och bidra, menar Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Returpack tar extra krafttag för återvinning

Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta, men på Returpack nöjer man sig inte. Under 2010 har man därför tagit extra krafttag för att öka återvinningen ytterligare, bland annat med pantbehållare för dem som konsumerar sin dryck utomhus. Dessutom har panten på burkar höjts från 50 öre till 1 krona.

 

För mer information kontakta:

Katarina Lundell, Marknadschef Returpack

Tel: 011-19 19 82

katarina.lundell@returpack.se

 

Returpack ansvarar för pantsystemet av burkar och återvinningsbara plastflaskor i Sverige – ett system i världsklass. Företaget informerar om pantsystemet, administrerar ekonomin och samordnar återtagningen av pantförpackningar. Huvudkontoret, liksom fabriken där burkar och flaskor samlas, ligger i Norrköping. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlareförbundet (SSLF) www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt