2015-04-22 16:31Pressmeddelande

Röstningen avgjord – Sverige har två Pantamerafavoriter!

null

Pantamera har sedan några veckor tillbaka återvunnit sin egna gamla godingar i den digitala nostalgikampanjen ”Blast from the past”. Nu har svenska folket sagt sitt och röstat fram de bästa reklamfilmerna från Pantamera. Vinnarna är filmerna ”Panta a mera” och ”De Vet Du”.

Sedan 2001 har Pantamera bjudit på kreativ och framgångsrik kommunikation genom sina musikvideos. 15 år och dryga 19 miljarder pantade burkar och PET-flaskor senare, var det dags att återvinna de egna filmerna och få veta vilken av dem som egentligen är mest uppskattad.

Lite av en signaturmelodi
Den kubanska klassikern Guantanamera som blev ”Panta a mera” redan 2004, blev snabbt en favorit hos svenska folket. Den framfördes av svängiga, sjungande herrar och spelades in på plats i Havanna.

– Just den låten har blivit lite av vår signaturmelodi. Vi har gjort flera olika versioner av klassikern Guantanamera genom åren, jag är inte förvånad att den hamnade i topp, men tycker att det är kul att en så gammal film uppenbarligen fortfarande väcker mycket känslor. Det visar att vi jobbar med hållbara koncept även inom marknadsföring säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack/Pantamera.

Nyaste filmtillskottet
Lika bra tycker svenskarna om den allra senaste återvinningshiten från 2014, med musik- och humorgruppen De Vet Du. Sakta men säkert kom den ikapp ”Panta a mera” och hamnar på en delad förstaplats. Låten har gjort succé, den har visats över 2,6 miljoner gånger på Youtube och har spelats över 2 miljoner gånger på Spotify.

Vinnande koncept
Intresset för kampanjen har varit stort och många har engagerat sig.

– Det är så kul med alla som hört av sig till oss med kommentarer och som berättat om sina speciella favoriter. Jag vill rikta ett stort tack till alla som röstat och bidragit med sina åsikter och minnen – och till alla som pantar. Det är ju svenska folket som bidragit till framgången genom att vara så bra på att panta, avslutar Katarina Lundell.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt