2016-06-28 16:23Pressmeddelande

Returpack-Pantamera utökar samarbetet med Städa Sverige

null

Returpack, mångårig samarbetspartner till Städa Sverige, idrottens miljöorganisation förstärker nu samarbetet. I höst genomförs ett stort lokalt städprojekt i Norrköping med flera hundra ungdomar, men redan nu kommer samarbetet att starta med städningar i hela landet.

- Det känns både roligt och rätt att vi jobbar mer ihop. Att utveckla ett samarbete som både satsar på ungdomar, idrott och miljö passar bra in i våra långsiktiga mål för att nå ökad återvinning, kommenterar Bengt Lagerman, Vd på Returpack.

- Returpack har ett starkt varumärke i Pantamera, nationell närvaro och en naturlig roll i ungdomars vardag, det känns väldigt stimulerande att vi tillsammans kan både göra närmiljön en tjänst, men också bidra i att förverkliga tusentals drömmar, säger Mats Wesslén, Vd på Städa Sverige.

Ungdomslag från idrottsföreningar tjänar en slant när de deltar i lokala miljöprojekt som Städa Sverige organiserar. Med utökat stöd från Returpack kommer städningar att ske bland annat på stränder, i naturområden och längs vägar.

Städa Sverige är landets mest framgångsrika operativa miljöorganisation, helägd av den ideella idrottsrörelsen. Årligen plockar långt över 10 000 ungdomar närmare 1 000 ton skräp i lokala städningar. På senare år har städningen av Sveriges stränder fått mycket uppmärksamhet.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot omkring 1,7 miljarder burkar och PET-flaskor.

För kommentarer kontakta:

Mats Wesslén, VD Städa Sverige 070-588 49 88

Katarina Lundell, Marknadschef Returpack 070-564 53 75

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt