2017-03-24 07:36Pressmeddelande

Pressinbjudan: Östgötaföretag antar utmaning om fossilfria transporter

null

Fredagen 24 mars besöker den nationella samordnaren för Fossilfritt Sverige, Svante Axelsson, Norrköping för att dra igång en utmaning om fossilfria transporter för regionens företag. Media är välkomna att medverka när de första företagen skriver under utmaningen.

Utmaningen är ett samarbete med Östgötautmaningen och dras igång inför konferensen ”Fossilfritt Östergötland” som hålls 21 april i Norrköping. Den utgör också startskottet för en serie nationella utmaningar på klimatområdet som Fossilfritt Sverige kommer att starta under konferenser runt om i landet under det kommande året.

Medverkar vid pressträffen gör företrädare för de undertecknande företagen, Peter Henriksson från Östgötautmaningen och Karin Jonsson, kommunalråd Norrköpings kommun.

Tid: 14.00-15.30

Plats: Returpack, Hanholmsvägen 67

Anmälan: peter.g.soderberg@regeringskansliet.se

Programpunkter:

 • Presentation av utmaningen
 • Undertecknande
 • Information om konferensen ”Fossilfritt Östergötland”
 • Frågestund
 • Fototillfälle
 • Kontakta:

  Peter Söderberg, kommunikationsansvarig Fossilfritt Sverige, 70-310 57 97 peter.g.soderberg@regeringskansliet.se

  Fossilfritt Sverige startades av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 och hittills har över 200 aktörer gått med. Svante Axelsson är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Han fungerar som aktörernas länk till regeringen för att röja undan hinder och skapa förutsättningar för snabbare utsläppsminskningar.

  www.fossilfrittsverige.se

  Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot omkring 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


  Om Returpack - Pantamera

  Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


  Kontaktpersoner

  Katarina Lundell
  Marknad- och kommunikationschef
  Katarina Lundell
  Sara Barthelson Riismark
  Kommunikationsansvarig
  Sara Barthelson Riismark
  Carita Classon
  Produktchef
  Carita Classon
  Lovisa Lannerstedt
  Projektledare Kommunikation
  Lovisa Lannerstedt