2009-03-19 11:16Pressmeddelande

Pressinbjudan - Ny hantering av pantgods

Det har gått 25 år sedan pantsystemet infördes i Sverige. Sedan dess har pantvolymerna ökat konstant. Förra året återvanns omkring 970 miljoner burkar och 470 miljoner PET-flaskor.

Returpacks mål är att ha världens mest effektiva pantsystem och det svenska systemet har blivit en förebild för många andra länder. Vi på Returpack arbetar ständigt med förbättringar tillsammans med övriga aktörer i pantsystemet.

Under ett par års tid har vi utvecklat en ny logistiklösning som innebär att vi numera kan hantera pantgodset i lösvikt, istället för som tidigare i kartonger. Det nya systemet är nu i drift i Östergötland, Skåne och Närke. Det har även inneburit en omfattande om- och utbyggnad av fabriken i Norrköping, som är en av Europas största och modernaste.

Onsdagen den 25 mars bjuder vi er till en visning av fabriken och en presentation av det nya systemet. För er som önskar finns också möjlighet att besöka en av butikerna med den nya logistiklösningen.

PROGRAM

Onsdagen den 25 mars på Returpacks i Norrköping, Hanholmsvägen 67

10.00 Presentation av Returpack och det nya systemet

10.45 Visning av fabriken

11.30 Besök och visning av ny logistiklösning hos handlare i Norrköping

Anmälan: Ring till Katarina Lundell, AB Svenska Returpack, 011-19 19 82 / 0705-645 375 eller maila till katarina.lundell@returpack.se

För er som önskar finns det möjlighet att bli upphämtad vid Norrköpings tågstation. Tåg från Stockholm C avgår kl. 8.06 och anländer i Norrköping kl. 9.32.

Välkommen!


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt