2017-12-14 14:22Pressmeddelande

​Pantpengar till Musikhjälpen!

null

Ikväll avgörs finalen i Musikgibbet 2017. Åtta lag med professionella gamers och artister, men också med de lyckliga pantare som knep varsin plats i finallagen, ska göra upp om vem som slutligen får överlämna den insamlade summan till Musikhjälpen. E-sportens insamling gav fantastiska 258 653 kronor som oavkortat går till Musikhjälpen med årets tema - Barn är inte till salu.

I lagen hittar vi artister som Tjuvjakt, Dead By April, Kamferdrops och Dolly Style. Här finns även namnkunniga gamers och streamers som Yacine "YZN" Laghmari och Tobias "Tejbz" Öjerfalk. Lagen möts i ett gruppspel, därefter ett slutspel och slutligen gör de två bästa lagen upp i en final. Vinnarlaget får då möjlighet att skänka hela den insamlade pantsumman till Musikhjälpen.

Musikgibbet den 14 december äger rum på Inferno Online, och livestreamas via Twitch.

– Vi har under många år jobbat tillsammans med esport för att nå ut till gamers och framförallt unga. Att årets upplägg – med esport, musik och pant – gav hela 258 653 kronor till Musikhjälpens viktiga uppdrag är vi stolta över, säger Rickard Andersson, produktchef för Pantamera vid Returpack.

Satsningen är resultatet av ett samarbete mellan Pantamera, Universal Music & Brands och Inferno Online och har starkt stöd av varumärken som Spotify, Sverok och STHLM-esport. Projektet lanserades i juni då den första deltävlingen hölls. Efter det följde en sex månader lång pantinsamlingsperiod fram till slutfinalen i dag.

Totalt 350 000 kronor till Musikhjälpen

Utöver pantpengarna som samlats in genom samarbetet med e-sporten skänker Pantamera ytterligare 91 347 pantade kronor. Totalt ger det 350 000 kronor till Musikhälpen. Pantamera har även i samråd med Gimonäs ÅVC i Umeå gett möjlighet till alla användare av Pantamera Express att skänka sina pantpengar till Musikhjälpen mellan den 11 och 17 december.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot närmare 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt