2009-06-30 08:00Pressmeddelande

Pantletare – världens bästa sommarjobb?

null

Returpack gör sin egen version av "The best job in the world" kampanjen när de söker pantletare. Arbetstiderna är helt fria och lönen kan bli så mycket som 200 miljoner kronor om du har tur. Så många opantade burkar och flaskor finns nämligen kvar från förra året.

"Vi söker dig som tycker om att vara utomhus, är påhittig och bryr dig om miljön. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet, men vi ser det som ett plus om du har ett intresse för att bidra till en ljusare framtid." Så lyder texten i Returpacks platsannons där de söker pantletare till sommaren.

- Att samla pant kan vara ett enkelt sätt för ungdomar att tjäna lite extra pengar och samtidigt göra en insats för miljön, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack som söker pantletare.

Kampanjen vänder sig till ungdomar i åldern 10-15 år. De som anmäler sig får ett pantarkit med en pantväska, en t-shirt och en myntbörs till panten. Dessutom kan de ladda ner flygblad och visitkort på www.pantamera.nu. Där finns också tips för att bli en bra pantletare och en blogg där deltagarna kan dela med sig av egna tips.

För att locka fler pantare har man också kopplat en tävling till aktiviteten där den som har lyckats panta mest vinner en cool pantamera-BMX. Utöver cykeln som förstapris delas flera andra och tredjepriser ut.

- Vi fick bra gensvar förra året. Mer än 300 ungdomar deltog och samlade totalt in flera hundra tusen burkar och flaskor. Den som samlade in mest fick ihop över 6000 kr och vann en cykel, berättar Katarina.

Idag pantas nästan 9 av 10 burkar och flaskor i Sverige, vilket gör oss till ett av de bästa länderna i världen när det gäller pantning. Pantletarkampanjen är en av många insatser Returpack gör föra att öka pantningen ytterligare. Visionen är att alla burkar och flaskor som säljs ska pantas och bli till nya. Barn och ungdomar är en mycket viktig målgrupp i kampen om att få tillbaka burkar och flaskor i kretsloppet.

- Om vi lär de unga vinsterna med återvinning redan på ett tidigt stadium så säkrar det vår framtida miljö, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.


För mer information kontakta:
Katarina Lundell, Marknadschef Returpack
Tel: 011-19 19 82, Katarina.lundell@returpack.se


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt