2022-10-04 05:45Pressmeddelande

Pantameras Humorstipendium 2022 tilldelas… trumvirvel… Molly Grundmark!

Molly Grundmark. Pantameras Humorstipendiat 2022.Molly Grundmark. Pantameras Humorstipendiat 2022.

Förra året lanserade Pantamera sitt Humorstipendium, som riktar sig till alla som brinner för att underhålla och vill utforska en karriär inom humor. Årets humorstipendium tilldelas Molly Grundmark - @yollom! Denna galet produktiva TikTokare knockade juryn med sin saliga blandning av vardagskomik och parodier.

När Pantamera lanserade sitt humorstipendium förra året var det något av ett pilotprojekt – ett sätt att utveckla satsningen kring Pantamera Humor. Målet var att stipendiet skulle kunna fungera som en slags språngbräda för unga talanger.

- Det sägs att tristess föder kreativitet och det kan vi verkligen skriva under på – efter två år med pandemi fick vi in över 200 ansökningar till vårt nylanserade Humorstipendium. Responsen i år har också varit fantastisk! Vi är verkligen stolta över att så många begåvade människor söker vårt stipendium, säger Lovisa Lannerstedt, projektledare på Pantamera.

Årets humorstipendiat, Molly Grundmark, är 19 år och kommer från Tumba i Stockholm. Hon driver TikTok-kontot @yollom där hon lägger upp klipp som roar närmare 90 000 följare varje dag.

- Wow! Jag är så sjukt glad över stipendiet! Jag och mina kompisar började med TikTok när vi hade distansundervisning under covid-pandemin. Och sedan har jag bara fortsatt. Att få Pantameras Humorstipendium betyder jättemycket, och gör det möjligt för mig att fortsätta satsa på en karriär inom skådespeleri och humor, säger Molly Grundmark.

Årets humorjury bestod av TikTok-kretörerna Aya Samarit, Wonderboi och Martin Redhe Nord, samt komikern Johanna Wagrell, Mediabyrån Screams Åsa Sohl och Pantameras marknadschef Katarina Lundell. Så här lyder deras motivering:

Molly har både talang och mod, på kort tid har hon skapat sig en uppskattad plattform för sitt humorskapande på Tiktok. Genom sina sketcher som både innehåller parodier, vardagskomik och igenkänning tilltalar hon många och visar på både talang inom skådespeleri, humor och idérikedom. Molly har många tankar och idéer om framtiden och vill utvecklas inom både humor, musik och skådespeleri. Vi är stolta och glada över att få hjälpa till med den resan för vi vill se mer av Molly!

Bland alla kreatörer, skådisar, regissörer, ordvitsare, ståuppkomiker, animatörer, manusförfattare, musiker och Tiktokare som sökt stipendiet var det, förutom Molly Grundmark, Emma Melin, Finn Aldén-Joyce, Fredrik Broman, Pontus Croneld och Sebastian From som nominerades av juryn.

- Som mottagare av Pantameras Humorstipendium får du 50 000 kr och möjligheten till en helt ny karriär! Men att bli nominerad innebär också en dörröppnare till nya kontakter och viktiga nätverk. Med Humorstipendiet fortsätter vi att skapa kommunikation med hög igenkänning, som engagerar och sticker ut. Det har stärkt vår relation till målgruppen unga vuxna och ytterligare höjt pantgraden, säger Lovisa Lannerstedt.

Läs mer om stipendiet, årets stipendiat, de nominerade och juryn på humorstipendiet.se.Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 2,4 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt