2021-10-05 06:05Pressmeddelande

Pantameramottagning på Hötorget i Stockholm

Pantmottagning Pantamera
Foto: Fotograf CrellePantmottagning Pantamera Foto: Fotograf Crelle

Snart öppnar Stockholm citys snabbaste pantmottagning på Hötorgets tunnelbaneplan i korsningen Kungsgatan och Sveavägen. Det är ett nytt koncept framtaget av Returpack/Pantamera med syfte att öka servicen till Stockholmarna och vara ett komplement till citynära butiker som kan ha svårt att ta emot stora volymer pant.

Den nya pantmottagningen vid Hötorget underlättar framförallt för dem som har stora mängder pant och ersättningen kan utbetals på olika sätt, exempelvis till ett bankkonto, som kontanter eller skänkas till välgörenhet.

- Vi på Pantamera arbetar ständigt för att göra det enklare och mer tillgängligt att panta. Vår nya pantmottagning är ett viktigt komplement till de butiker i city som idag kan ha svårt att ta emot stora volymer av pant. Det fina läget ger också stora möjligheter att berätta för pantarna vilka miljöhjältar de är och vilket klimatsmart pantsystem vi har, säger Bengt Lagerman, VD för Returpack/Pantamera.

Pantmottagningen kommer att uppta en lokal om 240 kvm och kommer att hålla samma öppettider som butikerna i kvarteret.

- Vi är glada över att få Stockholm citys första pantmottagning till en av våra fastigheter. Pantamera får ett skyltfönster mot Stockholmarna och utöver servicen de erbjuder hoppas jag att deras närvaro påminner oss alla om att göra hållbara val i vardagen och att alltid återvinna förpackningar när det är möjligt, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden.

Frågor kring pantmottagningen vid Hötorget besvaras av:
Emanuel Westin, Chef affärsutveckling butik, Hufvudstaden och Josefin Alteby, Projektledare Marknad, Hufvudstaden på telefon 08-762 90 00.

Sedan 2020 finns en motsvarande pantmottagning i köpcentrat Spiralen i Norrköping.Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 2 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Lil Berger
Projektledare Marknad
Lil Berger