2016-05-02 07:25Pressmeddelande

Pantamera vill skapa hybris – nya filmer ska göra vägen till pantautomaten kortare

null

Vi pantar mer och mer för varje år och förra året satte vi nytt pantrekord igen! Men Pantamera nöjer sig inte, med det nya kommunikationskonceptet och filmerna vill de uppmuntra alla pantare genom att göra vägen till pantautomaten till en ”Stride of Pride”.

– Enligt undersökningar vi gjort vet vi att man känner sig nöjd över den viktiga, om än vardagliga, insats man gör när man går och pantar. Det är den känslan vi leker med och förstärker så att den övergår i lite hybris. På så sätt blir sträckan till närmaste pantautomat aldrig för lång, säger Katarina Lundell, kommunikationschef på Pantamera/Returpack.

Bakom konceptet och filmerna står reklambyrån ANR BBDO som är Pantameras nya samarbetspartner sedan tidigare i våras. Regissören bakom filmerna är Tim Erem, som närmast blivit uppmärksammad för sin musikvideo till världsstjärnan Rihannas hit ”Work”. Filmerna kommer att gå i flera digitala kanaler och i linjär tv.

Butikerna är viktiga kuggar

Förra året pantades 1,69 miljarder burkar och PET-flaskor och omkring 96 procent av dem kom in via butikernas pantautomater.

– Vår senaste SIFO-undersökning visar att upplevelsen av pantrummen och pantögonblicket har betydelse för hur man pantar. Den visar också att fler och fler upplever att pantrummen är rena och fräscha. Den känslan vill vi förstärka med vår nya kommunikation, säger Katarina Lundell.

Alla butiker kommer att erbjudas affischer till sina pantrum som förstärker den nya kommunikationen.

För mer information kontakta:

Rickard Andersson, Produktchef för Pantamera vid Returpack
Tel: 011-19 19 53 Mejl: rickard.andersson@returpack.se

Sara Barthelson Riismark, kommunikatör Returpack/Pantamera
Tel: 011-19 19 67 Mejl: sara.riismark@returpack.se

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt