2010-07-01 08:30Pressmeddelande

Pantamera på Peace & Love – Returpack är på festivalturné

null

Just nu är Returpack på Peace & Love för att uppmuntra besökarna att panta mera och öka medvetenheten kring pantning och miljö. Bland annat placerar man ut pantbehållare på festivalområdet och hjälper arrangörerna med logistiklösningar för all insamlad pant. Arbetet ingår i den storsatsning som Returpack gör i år för att öka återvinningen ytterligare. Peace & Love är en av många festivaler och arrangemang som kommer att besökas.

– Just nu gör vi vårt bästa för att få Peace & Love besökarna att panta mera. Vi har placerat ut pantbehållare på området och går runt och berättar för besökare var de kan panta. Dessutom hjälper vi arrangörerna att frakta burkar och flaskor direkt till återvinning, berättar Linus Andersson från Returpack som just nu är på plats på Peace & Love.

Returpacks festivalturné inleddes tidigare i sommar med Sweden Rock. När Peace & Love är över drar turnén vidare mot Arvikafestivalen och Putte i Parken. Dessutom har Returpack fördjupade samarbeten med ett fyrtiotal andra mindre festivaler och arrangemang i sommar.

– För de som vill följa vad vi gör och vad som händer på festivalerna kan man göra det via vår blogg på pantamera.nu/festivalblogg. Dessutom går det att följa oss på twitter och facebook, säger Linus.

Extra krafttag för ökad återvinning

Sverige är ett av de bästa länderna i världen när det kommer till pantning. I snitt återvinns nästan nio av tio burkar och PET-flaskor. Men på Returpack nöjer man sig inte, därför tas nu extra krafttag för att öka återvinningen ytterligare. I höst kommer burkpanten att höjas från 50 öre till 1 krona. Dessutom har man ökat tillgängligheten för de som konsumerar sin dryck utomhus genom att sätta upp speciella pantbehållare.

– I sommar genomför vi ett antal aktiviteter för att ytterligare öka återvinningen. Bland annat pågår just nu ett projekt för att Rädda Östersjön där vi skänker 10 öre för varje privatimporterad burk som pantas till Världsnaturfonden. Dessutom pågår även en pantletarkampanj där barn och unga uppmuntras att ”jobba” som pantletare i sommar, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

 

För mer information kontakta:

Katarina Lundell, Marknadschef Returpack

Tel: 011-19 19 82

katarina.lundell@returpack.se

 

Returpack ansvarar för pantsystemet av burkar och återvinningsbara plastflaskor i Sverige – ett system i världsklass. Företaget informerar om pantsystemet, administrerar ekonomin och samordnar återtagningen av pantförpackningar. Huvudkontoret, liksom fabriken där burkar och flaskor samlas, ligger i Norrköping. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlareförbundet (SSLF) www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt