2019-12-13 15:27Pressmeddelande

Pantamera med esporten donerar 520 000 kronor till musikhjälpen – årets hittills största insamling

Idag vid 16-tiden överlämnade Pantameras två ambassadörer årets hittills största bössa till Musikhjälpen. Summan som donerades ligger på otroliga 520 000 kronor och mer kan det bli innan insamlingen stänger på söndag.

Sedan i maj har ett par företag och massvis av gamers över hela landet skänkt sina pantpengar till Pantamera med esporten – en bössa till förmån för Musikhjälpen. Det är tredje året i rad som Pantamera arrangerar insamlingskampanjen. I år slår initiativet rekord, då man redan är uppe i över 520 000 kronor. Förra året nådde man drygt 509 000 kronor och 2017 samlade man in närmare 350 000 kronor.

Idag fick kampanjens två ambassadörer; Streamer- och Youtube-profilerna Yacine ”yzn” Laghamri och Samuel  ”SampeV2” Stronegger besöka buren för att överlämna bössan.

- Det här är en ultimat aktivitet, dels för att vi pantar vilket är bra för miljön, dels för att vi skänker pengarna till musikhjälpen, vilket är bra för människor. Det ger oss dessutom en möjlighet att visa Sverige hur stark esporten är, vilket är bra för oss gamers, säger Yacine.

I ett försök att nå en ny målgrupp valde Pantamera redan 2011 att satsa på esport. Genomslaget blev stort och sedan dess har det årliga samarbetet varit ett givet inslag. I år har kampanjen genomförts tillsammans med arrangören bakom den ikoniska datorspelsfestivalen DreamHack.

- Vi har arbetat med esport på olika sätt i många år. Det är ett starkt community med många hängivna människor och ett riktigt roligt gäng att jobba med. Förra året blev vi den tredje största bössan och i år satsar vi såklart på att bli nummer ett, säger Lovisa Lannerstedt, projektledare på Pantamera.

Pantpengar som möjliggörare
Varje år doneras mångmiljonbelopp genom pant till olika organisationer, alltifrån Musikhjälpen och Ronald McDonald Barnfond till stiftelsen Friends och organisationen BRIS.

- Vi lägger mycket kraft på att samarbeta med olika organisationer och företag, både för att få ännu fler att panta ännu mer, men också för att skapa samhällsnytta. Det resultat vi ser, i form av insamlade pantpengar, visar på panten som möjliggörare, säger Lovisa Lannerstedt.  


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot omkring 2 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt