2017-04-10 16:08Pressmeddelande

Pantamera instiftar Fair Play-utmärkelse

null

Pantamera är en av huvudsponsorerna till Svensk Innebandy och tillsammans delar vi ut Pantameras Fair Play-utmärkelse från och med den här säsongen i kategorierna damspelare SSL, herrspelare SSL, damledare SSL och herrledare SSL.

Fair Play-utmärkelsen ska tilldelas spelare/ledare för ett SSL-lag som uppfyller följande kriterier:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Pantamera tar fram vinnarna i nära samarbete med Svensk Innebandys domarorganisation, och utmärkelserna delas ut i samband med SM-finalerna 22 april. Förutom äran och diplomet, får ungdomsverksamheten i spelarens/ledarens förening 5 000 kronor av Pantamera i syfte att fortsätta arbetet att fostra framtida förebilder.

- Vi har varit väldigt måna om att instifta en sådan här utmärkelse eftersom att det sätter fokus på egenskaper som både Svensk Innebandy och Pantamera tycker är viktiga. Vi värnar tillsammans om att idrott ska bedrivas i en positiv och inkluderande miljö och tycker därför att det är viktigt att lyfta fram förebilder. Det gör vi med den här utmärkelsen som både kan delas ut med anledning av en unik händelse eller genom ett mer generellt, över säsong, bra uppförande, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Mer info:

Tobias Linderoth, Svensk Innebandy, 0703-42 00 25

Rickard Andersson, Pantamera, 0705-65 29 44

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot närmare 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt