2023-11-01 10:24Pressmeddelande

Pantamera Humor fyller fem år - kalaset pågår i sociala medier

Pantamera Humor 2023
Foto: StoryfirePantamera Humor 2023 Foto: Storyfire

Pantemeras succéinitiativ Pantamera Humor visar hur man kan nå en kräsen ung målgrupp som inte gillar reklam. Plattformen har fostrat nya unga komiker, nominerats till flera priser, och fyller nu fem år med brakfest i sociala medier - vars live-sändning redan är uppe i över 250 000 likes!

Humorsatsningen Pantamera Humor fyller fem år, och har utvecklats till en stark kreativ plattform för svenska humorskapare. För detta nominerades Pantamera Humor till TikTok Ad Awards Nordic i kategorin Best Creative, och var även nominerat till Årets Sociala Medier i Swedish Content Awards.

- Vi är oerhört stolta över Pantamera Humor! Det är något av en plantskola för unga komiker i Sverige, och innehållet och formatet har hela tiden utvecklats i takt med trender och aktuella händelser. För oss har det varit viktigt att ständigt hänga med när det rör sig och utveckla det lilla universum som Pantamera Humor faktiskt blivit, säger Lovisa Lannerstedt, projektledare på Pantamera.

Den ursprungliga Pantamera Humor-casten bestod bland annat av Johanna Nordström och Henrik Wahlström, som idag är stora på sina egna plattformar. Och just nu firas femårsjubileet med en interaktiv fest på TikTok och Instagram under hela höstlovet.

Maxat födelsedagskalas på TikTok

Födelsedagskalaset är maxat - fullt av livesändningar, hemliga gäster, utmaningar och massvis av innehåll. Utöver Pantamera Humors cast som består av Vanessa Andersson, August @sommarkatten Mether, Anna @claessonpataket Claesson, George @georgechaho Chaho och Finn @finnaldenjoyce Aldén-Joyce kommer bland andra Perla, Xannie och Wonderboi att vara med i firandet.

- Vi har knutit upp kalaset kring ett tydligt uppdrag - att skapa den roligaste sketchen någonsin. Men viktigast är ju interaktion och häng med följarna, som är hedersgäster i sammanhanget! I fem år har vi regelbundet fyllt sociala medier med våra sketcher, nu vill vi bjuda på något helt nytt, säger Lovisa Lannerstedt.

Satsningen på Pantamera Humor är långsiktig och utgår från Pantameras övergripande mål: att öka pantningen. 74 procent i målgruppen säger att Pantamera Humor haft en positiv inverkan på deras attityd till att panta. Och pantgraden hos unga vuxna har ökat.

- Vi är stolta över att ha tagit fram ett kreativt koncept som nått en målgrupp som inte gillar reklam, samtidigt som vi fått fler att panta och sett komiska talanger växa fram, säger Lovisa Lannerstedt på Pantamera.Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 2,6 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt