2020-12-11 12:51Pressmeddelande

Pantamera hämtar panten. Du räddar liv.

Illustration MusikhjälpenIllustration Musikhjälpen

Den 14 december rullar Musikhjälpen igång i Sverige, i år med temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Pantamera vill göra det enkelt och tryggt för Norrköpingsborna att bidra med sina pantpengar till Musikhjälpen genom att satsa på en Pantobil som hämtar upp pant på olika platser runt om i Norrköping.

Den 14–20 december går Musikhjälpen av stapeln. Under temat “Ingen människa ska lämnas utan vård” lyfter insamlingseventet den dolda katastrofen att minst halva jordens befolkning saknar tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård. Och här kan Norrköpingsbornas pant göra skillnad.

Pantamera erbjuder en fossilfri och corona-säkrad hämtning av pant från företag och privatpersoner under Musikhjälpen-veckan, då vi hämtar pant med Pantobilen runt om i hela Norrköping.

- Det är lätt att tro att en liten burk eller flaska inte gör så stor skillnad. Men om alla i Norrköping bara skänker en endaste pantburk var, då har vi samlat över 100 000 burkar, och lika många kronor till Musikhjälpen, säger Rickard Andersson, strategisk marknadsförare vid Pantamera och projektledare för insatserna kring Musikhjälpen-veckan.

Hit kommer Pantamera och hämtar pant, se schema: https://pantamera.nu/mh20/

Pantamera och Musikhjälpen

Pantamera har stöttat Musikhjälpen under många år, under de senare åren framförallt genom sin satsning på e-sporten. Under 2019 års kampanj slogs ännu ett rekord, då 534 989 kronor samlades in till Musikhjälpen tillsammans med DreamHack som officiell partner och yzn och SampeV2 som ambassadörer. Även i år kommer esport-communityn att samla in pantpengar till förmån för Musikhjälpen.

Ny pantstation öppnar i Norrköpings city

I anslutning till Musikhjälpens insamlingskampanj har Pantamera tillsammans med fastighetsägaren Lundbergs öppnat en pantstation i city. Pantstationen innehåller två pantautomater, en där pantaren enkelt kan hälla i sin pant och en vanlig för den som vill panta enstaka förpackningar.

Pantstationen är inte direkt kopplad till en butik utan man kan få ut sina pengar i kontanter direkt i samband med pantningen. Till våren kommer man även kunna få in pengarna på sitt konto via en digital lösning.

Pantstationen är obemannad och utbetalningen sker via en kontantmaskin i lokalen där man scannar sitt pantkvitto.

För den som vill finns möjlighet att ta med pantkvittot till ICA Supermarket i Spiralen och använda det där som en vanlig värdekupong.

Öppettiderna följer gallerian Spiralens öppettider.


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 2 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu