2017-02-22 07:30Pressmeddelande

​Pantamera fortsätter som huvudsponsor till Svensk Innebandy

null

Sedan 2015 är Pantamera stolt huvudsponsor till Svensk Innebandy. Samarbetet är en del i vår långsiktiga satsning på barn och ungdomar, en av våra viktigaste målgrupper. Sponsorskapet bygger på en gemensam värdegrund där likabehandling, jämställdhet och individuell utveckling står i fokus. Pantamera väljer nu att fortsätta utveckla samarbetet med Svensk Innebandy även under kommande säsong 2017/2018.

– Vi har haft ett väldigt gott samarbete med Svensk Innebandy under våra två första år och det känns väldigt bra att vi nu förlänger samarbetet med ytterligare ett år, över säsongen 2017/2018, säger Bengt Lagerman, vd för Returpack.

– Det har varit ett innehållsrikt och stimulerande samarbete så långt som inneburit intäkter såväl nationellt som regionalt. Det är glädjande att det fortsätter. Tillsammans har Pantamera och Svensk Innebandy flera gemensamma nämnare som att till exempel vara en positiv kraft i samhället och att sträva efter hållbar utveckling, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Konkreta resultat av samarbetet

Pantamera och Svensk Innebandy har tillsammans tagit fram den digitala plattformen merainnebandy.nu. Här samlas allt från träningsråd, intervjuer med innebandyspelare till tips på hur föreningar kan tjäna en extra slant genom olika aktiviteter kring pantning.

Över hundra innebandyföreningar och lag runt om i landet har anslutit sig till Pantameras föreningskoncept, där föreningar gör en insats för miljön samtidigt som de drar in en extra slant till klubbkassan.

Pantamera har funnits med på olika sätt i allt från distriktsserierna för unga mellan 12 och 18 år till elitnivå och i landslagssammanhang för att bygga ambassadörskap. Det handlar bland annat om att distriktsserierna har döpts om till Pantameraserien och att få ut fler insamlingskärl på landets innebandyarenor.

– Våra aktiviteter tillsammans med innebandy-Sverige har tagits emot väl och vi kommer fortsätta att jobba vidare med dessa tillsammans med Svensk Innebandy, avslutar Bengt Lagerman.

Näst största lagsporten i Sverige

Innebandyn är utövarmässigt Sveriges största inomhussport med sina 120 000 licensierade spelare och är dessutom näst efter fotbollen den största lagsporten i landet. Sammanlagt spelar över 600 000 svenskar innebandy i någon utsträckning. Medelåldern på de licensierade spelarna är 15,6 år.

Mer information och kontakt:

Rickard Andersson, produktchef vid Returpack, 0705-65 29 44

Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, 08-514 274 30

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt