2011-06-15 07:55Pressmeddelande

Pantamera återvinner musik – en gammal låt blir en ny

”Att återvinna är en hit” det är temat på Returpacks nya reklamkampanj som ska få oss svenskar att bli ännu bättre på att panta. Kampanjen, som inleds i tv i slutet på juni, bygger på kända svenska artister som återvinner en Pantamera-låt och gör egna versioner av den.

– Vi tar återvinningen ett steg till och gör vår gamla låt till en ny låt, precis som vi gör gamla burkar och flaskor till nya, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Kända och okända röster
Just nu pågår produktionen av den första reklamfilmen men Returpack vill i dagsläget inte avslöja vilken artist som är först ut att återvinna låten. Konceptet bygger på att låta flera kända artister återvinna samma låt men även okända röster bjuds in att delta i kampanjen.

– Vi hoppas att reklamfilmerna ska inspirera många till att göra sin egen version av Pantamera-låten. På vår webbplats pantamera.nu blir det enkelt att ladda upp sin låt, där kan man också vara med och tävla med sitt bidrag, säger Katarina.

Musik – en del av varumärket
Pantamera har använt musik i sin kommunikation under lång tid och varumärket har idag en mycket stark koppling till låtarna.

– Med det nya konceptet ”Att återvinna är en hit” lyfter vi återvinningen ytterligare genom att även koppla musiken till återvinningstemat. Filmerna är startskottet för kampanjen som kommer att innefatta många olika kanaler. Självklart kommer webben med de sociala medierna att vara centrala, säger Katarina.

Unga – en viktig målgrupp
Returpack har som vision att alla burkar och flaskor som säljs också ska pantas. Under 2010 gjordes en rejäl kraftsamling, bland annat höjdes pantbeloppet på burken från 50 öre till en krona. De extra satsningarna verkar ha givit resultat eftersom pantningen ökade under 2010.

– En stor utmaning är att få de unga att panta mera. Därför är det en viktig målgrupp i vår kommande kampanj. Tidigare under våren gjorde vi en viral satsning mot en avgränsad målgrupp bland yngre där några av Sveriges mest kända e-sportare producerade en musikvideo. Den blev snabbt en succé på Youtube, med 30 000 tittare på 12 timmar. Nu hoppas vi att vår nya kampanj ska bli samma hit på bredare front, avslutar Katarina Lundell.

 

För mer information kontakta:
Katarina Lundell, Marknadschef Returpack
Tel: 011-19 19 82
katarina.lundell@returpack.se

Returpack ansvarar för pantsystemet av burkar och återvinningsbara plastflaskor i Sverige – ett system i världsklass. Företaget informerar om pantsystemet, administrerar ekonomin och samordnar återtagningen av pantförpackningar. Huvudkontoret, liksom fabriken där burkar och flaskor samlas, ligger i Norrköping. Retupack ägs till 50 procent av Sveriges Bryggerier AB, till 25 procent av Sveriges Dagligvaruhandel och till 25 procent av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt