2014-05-27 10:06Pressmeddelande

Ny vd till Returpack

null

–  Vi är glada att kunna presentera en vd med gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom dryckesbranschen och som nu ska fortsätta att utveckla pantsystemen och Returpack. Coca-Cola är dessutom en av branschens ledande aktörer inom hållbar utveckling, vilket är en nyckelfråga för Returpack, säger Hans Lindblad, styrelseordförande i Returpack.

Bengt Lagerman är 53 år och har lång erfarenhet av arbete med snabbrörliga konsumentvaror. Sedan 1996 har han arbetat inom Coca-Cola, senast som Vice President Finance på Coca-Cola Enterprises där han ansvarade för företagets finansenhet i Sverige och Norge. Innan sin tid på Coca-Cola har Bengt haft olika tjänster inom Procter & Gamble.

–  Det känns mycket spännande att ha fått den här möjligheten. Sverige har ett av världens ledande pantsystem och Returpack gör en fantastisk miljöinsats som jag känner mig stolt över att bli en del av. Min målsättning är att fortsätta det långsiktiga arbetet att tillsammans med medarbetare och samarbetspartners stärka och utveckla pantsystemet ytterligare, säger Bengt Lagerman.

Samarbeten ökar återvinningen
Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta. Nästan nio av tio burkar och petflaskor återvinns. Returpack arbetar med konceptet Pantamera, för att öka återvinningen ytterligare och få ännu fler att panta mera. Bland annat jobbar Returpack med att göra det enklare och mer tillgängligt att panta. De senaste åren har bolaget inlett många nya samarbeten och gjort specifika insatser för att öka antalet pantställen runt om i landet. Samarbeten har inletts med kommuner, arenor, bensinstationer, idrottsföreningar, turistanläggningar och festivaler för att göra det så enkelt som möjligt för människor att gå från ord till handling och på så sätt bidra till en hållbar framtid.

För mer information kontakta:
Hans Lindblad, styrelseordförande Returpack
Tel: 011-19 19 60


Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack ansvarar för det svenska pantsystemet i alla led – ett system i världsklass. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Naturvårdsverket har satt upp som mål att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. I dagsläget återvinns drygt 88 procent, vilket gör Sverige till ett av de bästa länderna i världen. På Returpacks fabrik tar man emot cirka 1,5 miljarder burkar och PET-flaskor per år.
 
Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt