2014-10-13 07:40Pressmeddelande

Mot mobbning för miljön – Pantamera och Friends i gemensam kampanj

null

Idag, måndag, lanserar Returpack/Pantamera och Friends en gemensam kampanj för att minska mobbningen i våra skolor och samtidigt göra en insats för miljön. Skolor, företag och privatpersoner kan via specialdesignade pantkärl samla in sina burkar och flaskor. Pantpengarna hjälper sedan Friends i sitt arbete mot mobbning.

Pantamera lanserar tillsammans med anti-mobbningsorganisationen Friends, en gemensam kampanj för att öka återvinningen av burkar och petflaskor och samtidigt arbeta mot mobbningen i våra skolor. Kampanjen #pantamotmobbning kommer att pågå fram till nästa sommar.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att tillsammans med Returpack kunna bidra till en hållbar närmiljö inom skolan och på företag runt om i Sverige. Intäkterna från det här initiativet ger oss möjlighet att fortsätta driva kampen mot mobbning och utbilda fler skolor, förskolor och idrottsföreningar, säger Jesper Albansson, ansvarig för företagssamarbeten och sponsring vid Friends.

Kampanjen riktar sig till främst till skolor och företag, men även privatpersoner är välkomna att delta. All pant som samlas in skänks oavkortat till Friends arbete mot mobbning. På kampanjsidan www.pantamera.nu/pantamotmobbning kan man enkelt följa hur mycket pant som samlas in. Här finns även information om hur man kan anmäla sig för att delta i arbetet mot mobbning och för miljön.

”Hej – ett litet ord, en liten burk. Du kan göra skillnad”
De senaste åren har Returpack arbetat aktivt för att öka tillgängligheten till pantsystemet för konsumenterna. Idag finns det fler än 10 000 ställen där man kan lämna sin pant, av dessa är drygt tretusen butiker med pantautomater.

– Kampanjen tillsammans med Friends är ett av många samarbeten vi har för att öka återvinningen och samtidigt samla in pengar till ett gott ändamål. Kan vi vara med och bidra till att mobbningen minskar i skolorna känns det extra bra, säger Rickard Andersson, produktchef för Returpack som driver Pantamera.

För mer information kontakta:
Rickard Andersson, produktchef Returpack/Pantamera
Tel: 0705-65 29 44
rickard.andersson@returpack.se

Jesper Albansson, ansvarig för företagssamarbeten och sponsring, Friends
Tel: 070-725 54 01
jesper.albansson@friends.se


Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. 

www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt