2018-04-16 10:23Pressmeddelande

Här är vinnarna i Pantameras Fair Play-pris

null

För andra året i rad har vi som huvudsponsor tillsammans med Svenska Innebandyförbundet utsett två spelare och två tränare som får ta emot en Fair Play-utmärkelse. Detta för att lyfta fram förebilder som medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat.

Vinnarna tilldelas sin utmärkelser under SM-finalbanketten den 21 april, och vinner förutom ära och diplom även 5 000 kronor till ungdomsverksamheten i sin förening. Det i syfte att fortsätta arbetet att fostra framtida förebilder. Fair Play-utmärkelsen ska tilldelas spelare/ledare för ett SSL-lag som uppfyller följande kriterier:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Nu har Pantamera, i nära samarbete med Svensk Innebandys domarorganisation, beslutat om följande vinnare:

Årets Fair Play-spelare dam: Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK

”Förutom att med sitt lugna agerande varit en positiv kraft och ledarförebild för sitt Pixbo Wallenstam, har Ida även på ett föredömligt sätt uppvisat respektfullt agerande och god dialog med domare samt motståndare oberoende av situation. Ida har fokus på ärligt spel och hör till ligans minst utvisade spelare under säsongen 17/18. En toppresterande spelare och ledare på och vid sidan av planen gör Ida till evident vinnare av årets Fair play pris.”

Årets Fair Play-spelare herr: Patrik Hagberg, AIK”

Patrik Hagberg är "sportsmanship" och Fair Play personifierad. Han visar en stor respekt för sporten, motståndarna och inte minst domarna. Han är rak och tydlig i sin kommunikation, ställer krav men har ändå nära till ett skratt och ett uppmuntrande ord.”

Årets Fair Play-ledare herr: Patric Johansson, FC Helsingborg

”Patric har under sin debutsäsong som huvudtränare för FC Helsingborg gjort avtryck hos domarna i SSL genom att främja dialogen före, under och efter match. Genom att lyssna, sakligt argumentera för sin ståndpunkt och att även under pressade situationer under match, seriespel och slutspel varit nyanserad i sina åsikter är han en värdig vinnare av Fair-Play priset för ledare säsongen 2017/2018.”

Årets Fair Play-ledare dam: Per Tjusberg, Pixbo Wallenstam IBK

”En kompetent ledare med öga för taktik, som sällan kompromissar sitt professionella agerande gentemot domare eller andra aktörer. Per visar ett fängslande intresse för sporten, men framförallt vilja till samförstånd och eminent kommunikation under och efter spelets gång. Utan tvivel en ledarprofil inom Svensk Innebandy som lever upp till utmärkelsen.”

Mer information och kontakt:

Tobias Linderoth, Kundansvarig Svensk Innebandy, tel; 0703 -42 00 25

Rickard Andersson, Produktchef Pantamera, tel; 0705 - 65 29 44

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot närmare 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark