2017-04-18 16:56Pressmeddelande

​Fyra profiler hyllas – får nya Fair Play-utmärkelsen

null

Svensk Innebandy och Pantameras Fair play-utmärkelse delas från och med den här säsongen ut i fyra kategorier. Här är vinnarna!

Den nyinstiftade Fair Play-utmärkelsen ska tilldelas spelare/ledare för ett SSL-lag som uppfyller följande kriterier:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Nu har Pantamera, i nära samarbete med Svensk Innebandys domarorganisation beslutat om följande vinnare:

Årets Fair Play-spelare dam: Josefina Eiremo

”Genom sin förmåga att sätta helheten före den isolerade händelsen skapar Josefina ett arbetsklimat som tillåter ett leende även i den hetaste strid. Samtidigt som Josefina presterar på absolut toppnivå i match efter match så sätter hon värde i att bemöta varje individ hon ställs emot med samma respekt som hon bemöter sina lagkamrater med. Det är elitidrott när den är som vackrast.”

Årets Fair Play-spelare herr: Patrik Hagberg, AIK

”Patrik upplevs av domarna som en god representant på och vid sidan av planen, både för sitt lag AIK och för sporten innebandy i sin helhet. Patrik är rättvis, rak i sin kommunikation och bidrar till ett gott klimat på plan.”

Årets Fair Play-ledare herr: Andreas Elf, Mullsjö AIS

”Andreas är genom sitt ärliga agerande en god ambassadör för innebandysporten. Han har en rak och saklig i sin kommunikation och står för en sportslig produkt.”

Årets Fair Play-ledare dam: Jimmy Gunnstedt, Rönnby Västerås IBK

”Har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer. Hans vilja att kommunicera på lika villkor och förmåga att vilja hitta ett samförstånd med övriga aktörer gör honom till en bra ambassadör för vad innebandyn bör stå för och därmed också en värdig vinnare av titeln.”

Vinnarna tilldelas sina utmärkelser under SM-finalbanketten 22 april och får förutom ära och diplom 5 000 kronor av Pantamera till ungdomsverksamheten i sin förening. I syfte att fortsätta arbetet att fostra framtida förebilder.

Mer info:

Tobias Linderoth, Svensk Innebandy: 0703-42 00 25

Rickard Andersson, Pantamera: 0705-65 29 44

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot närmare 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt