2019-04-23 08:44Pressmeddelande

Fyra nya vinnare av Pantameras Fair Play-utmärkelse är utsedda!

Sara Wilhelmsson, Kasper Hedlund, Per Tjusberg och Niklas Pålsson
Foto: IdrottsfotoSara Wilhelmsson, Kasper Hedlund, Per Tjusberg och Niklas Pålsson Foto: Idrottsfoto

Nu har vinnarna i fyra olika kategorier utsetts i Svensk Innebandys och Pantameras Fair Play-utmärkelse. Fair Play-utmärkelsen ska tilldelas spelare/ledare för ett SSL-lag som uppfyller följande kriterier:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Nu har Pantamera, i nära samarbete med Svensk Innebandys domarorganisation, beslutat om följande vinnare:

Årets Fair Play-spelare dam:

Sara Wilhelmsson, IBK Dalen
”Som spelare och ledare för sitt Dalen sprider Sara positiv energi till matchens inramning. Med sitt lugna och trygga ledarskap, den goda tonen i sin kommunikation och viljan att genom dialog skapa bra matcher. Sara är en förebild för såväl unga som etablerade spelare och inte minst för sporten, vilket gör henne till en välförtjänt vinnare av årets Fair Play-pris.”

Årets Fair Play-spelare herr:

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
”Kasper är en profilspelare med stark vinnarattityd som sköter sin kaptensroll på ett förebildligt sätt. Hans attityd mot lagkamrater, motståndare och domare genomsyras av respekt i både med- och motgång. Kasper är ett föredöme för många och en fantastisk representant för sporten innebandy. Detta sammantaget gör honom till ett naturligt val som vinnare av årets Fair Play-pris.”

Årets Fair Play-ledare dam:

Per Tjusberg, Pixbo Wallenstam IBK
”Per för en lågmäld tillvaro i båset och är proffsig i sitt agerande och bemötande. Han förespråkar konstruktiv dialog och har ett stort hjärta för sporten. Per utstrålar samma samlade ledarskap där han visar en stor portion pålitlighet att vi domare, tillsammans med spelarna, gör allt vi kan för att göra varje match så bra som möjligt. Han är alltid välkomnande och tydlig i sin dialog när en sådan efterfrågas, oavsett ifall det är före, under eller efter match. Det gör honom genuin och till en värdig vinnare av årets Fair Play-Pris.”

Årets Fair Play-ledare herr:

Niklas Pålsson, FC Helsingborg
”Niklas är en tränare som lyckas med den svåra balansgången att alltid sätta sitt FC Helsingborg främst, men samtidigt lämna plats och utrymme åt domarna att sköta sitt uppdrag. Han kan på ett kommunikativt och objektivt sätt diskutera situationer före, under och efter en match, samt uppträder respektfullt mot samtliga aktörer. Genom sin professionella och engagerade attityd är han en värdig vinnare av årets Fair Play-pris.”

Vinnarna tilldelas sina utmärkelser under SM-finalbanketten 27 april och får förutom ära och diplom även 5000 kronor av Pantamera till ungdomsverksamheten i sin förening. Det i syfte att fortsätta arbetet att fostra framtida förebilder.

Tidigare vinnare:

2017
Josefina Eiremo, IKSU
Patrik Hagberg, AIK
Jimmy Gunnstedt, Rönnby Västerås IBK
Andreas Elf, Mullsjö AIS

2018
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam
Patrik Hagberg, AIK
Per Tjusberg, Pixbo Wallenstam
Patric Johansson, FC Helsingborg

Kontaktpersoner hos Svensk Innebandy:

Nihada Cenanovic, domaransvarig SSL dam
Tel: 0722-11 75 95
E-post: nihada.cenanovic@innebandy.se
Tony Holmer, domaransvarig SSL herr
Tel: 0707-34 45 46
E-post: tony.holmer@innebandy.se

 


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot omkring 2 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu