2016-06-28 07:20Pressmeddelande

Festivalveteran intar Bråvalla

null

I veckan fylls Norrköping med glada festivaldeltagare. Under fyra festliga dagar för musiken samman över 50 000 människor. En av Bråvallas självklara deltagare är festivalveteranen Pantamera.

– Bråvallabesökarna ska känna att de är i Pantens huvudstad, säger Katarina Lundell, marknadschef på Pantamera

Sedan början av 2000-talet har Pantamera varit ute på festivalturné, för att uppmuntra besökarna att panta mera och hjälpa arrangörerna med logistiklösningar för all insamlad pant.

– Det började med Hultsfredsfestivalen, Putte i Parken och Peace & Love. Sedan dess har samarbetet med festivaler och andra sommarevenemang bara vuxit. I år deltar vi på ett 60-tal sommarevenemang runt om i landet. Naturligtvis är det extra kul att en av landets största musikfestivaler finns här i pantens huvudstad Norrköping, säger Katarina Lundell.

Miljöarbete – en självklar del av festivalen
Pantamera märker av att miljöarbetet har blivit en viktigare del för festivalarrangörerna de senaste åren. Idag har de allra flesta festivaler en tydlig miljöstrategi för att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. På Bråvalla har man infört en miljöpant – där man utöver pant på burkar och PET-flaskor har infört pant på annat avfall och emballage. Man har också infört en tältåtervinning där tälten från campingen samlas in och skeppas till Lesbos i Grekland.

– Det här är initiativ som också bevisar att pant är ett bra verktyg som gör det lätt att göra rätt. Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta, varje år tar vi emot omkring 1,7 miljarder burkar och PET-flaskor till Pantamera-fabriken här i Norrköping som återvinns. Det är en fantastisk miljöbesparing, säger Katarina Lundell.

Byt pant mot pantisar
Utöver att hjälpa arrangörerna med att samla in pant inspirerar Pantameras festivalteam till pantning genom olika aktiviteter. Bland annat kan festivalbesökarna byta en påse pant mot ett par Pantamera-kalsonger och trosor.

Festivalturnén är en av många aktiviteter Pantamera genomför under sommaren. Utöver festivalerna samarbetar man bland annat med campingplatser, stadsfester, motionslopp och småbåtshamnar. Dessutom finns flera Pantamera-bud på olika turistorter för att inspirera och uppmuntra till att panta mera.

– Just nu är vi delaktiga i Stadium Sports Camp och under SM-veckan i Norrköping kommer vår närvaro tydligt att märkas. Kommande vecka finns vi på plats i Almedalen, säger Katarina Lundell.

För mer information kontakta: 

Katarina Lundell, marknadschef, Pantamera/Returpack

Tel: 0705-64 53 75

För specifika frågor kring samarbetet med Bråvalla Festival:

Carita Classon, produktchef, Pantamera/Returpack

Tel: 0708-71 75 80

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt