2022-06-16 09:05Pressmeddelande

Dags för ny utdelning av Humorstipendiet

Alla nominerade till Humorstipendiet 2021
Foto: ReturpackAlla nominerade till Humorstipendiet 2021 Foto: Returpack

Nu är det dags igen för Sveriges nya humorpris, Pantameras Humorstipendium, att delas ut. Stipendiet, som instiftades 2021, är på 50 000 kronor och går till en ung, talangfull och lovande underhållare.

Pant och humor hör ihop. Förra året fick juryn in över 200 ansökningar att ta ställning till. Stipendiet gick till slut till Anna Claesson, mer känd som @claessonpataket, som nu har över 100 000 följare på TikTok.

Och redan 2018 startade kontot @pantamerahumor på Instagram, som med mer eller mindre pantade sketcher når rätt in i målgruppen unga vuxna. Pantameras mål är nå unga vuxna och få dem att panta mer. Och det fungerar.

- Pantamerahumor har nära 45 000 följare på Instagram och har nu också ett snabbt växande konto på TikTok. Varje vecka postas sketcher och klipp som på något sätt handlar om pant. Vi ser i undersökningar att återvinningen bland unga har ökat, och att de som tagit del av vårt innehåll är mer positivt inställda till pantning, säger Lovisa Lannerstedt, ansvarig projektledare för Humorstipendiet hos Pantamera/Returpack.

Pantamerahumor har blivit lite av en plantskola för unga komiker och underhållare. Och Humorstipendiet ger ytterligare en skjuts för lovande komiska talanger.

- Med Humorstipendiet fortsätter vi att skapa kommunikation med hög igenkänning, som engagerar och sticker ut. Det har stärkt vår relation till målgruppen unga vuxna och ytterligare höjt pantgraden, säger Lovisa Lannerstedt.

Årets jury består av flera namnkunniga humorprofiler: Aya Samarit, en av Sveriges största influencers på TikTok; Johanna Wagrell, stand-up-komiker, manusförfattare och skådespelare med en mängd humorproduktioner i bagaget; Martin Redhe Nord, musikalartist och röstskådespelare; Wonderboi, komiker och TikTok-kreatör; Katarina Lundell, marknads- och kommunikationschef på Pantamera och Åsa Sohl, Head of Innovation på Scream.

Ansökningstiden för Pantameras Humorstipendium 2022 startar den 15 juni och sista ansökningsdag är den 21 augusti. Pantamera Humor och Humorstipendiet har skapats i samarbete med Scream och Storyfire.Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 2,4 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt