2016-06-17 07:30Pressmeddelande

30 hållbara mil – med Pantamera på Vätternrundan

null

I år växlar Pantamera upp sitt samarbete med Vätternrundan rejält. Motala och Varamon kommer att fyllas av glad musik, cyklande Pantamerabud och en Pant-o-bil. På samtliga depåer längs sträckan finns möjlighet att lämna sin burk eller PET-flaska. All pant som samlas in bidrar till en meningsfull fritid för Motalas ensamkommande flyktingbarn.

Stora evenemang som Vätternrundan innebär mängder med pant. Redan tidigt i höstas tog Vätternrundan kontakt för ett samarbete kring panthanteringen. Returpack/Pantamera har sett till att det finns gott om pantkärl och kommer även att ta hand om transporten av burkarna och PET-flaskorna till pantfabriken i Norrköping. Nytt för i år är att Pantamera även syns på evenemanget genom cyklande Pantamerabud, glada trubadurer och den helt nya Pant-o-bilen.

– Det känns jättekul att våra cyklande Pantamerabud syns kring start- och målgång, för att inspirera och påminna om hur lätt det är att göra rätt. Att vi dessutom kan vara med och sprida glädje, hylla och peppa åkarna känns riktigt bra, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera vid Returpack.

folkfest med stark miljöprofil

Vätternrundan är en härlig folkfest som samlar omkring 80 000 människor. Evenemanget har en stark miljöprofil och samarbetet siktar på att göra evenemanget än mer hållbart. För insamlingen av panten har Vätternrundan själva anlitat en grupp ungdomar. Panten som samlas in kommer att gå till att köpa in cyklar till HVB-hemmen för ensamkommande flyktingbarn i Motala.

– Hållbarhet för oss är både social, ekologisk och ekonomisk. Tillsammans med Pantamera satsar vi på att både minska nedskräpning och höja feststämningen. Dessutom är all pant som samlas in med och bidrar till en meningsfull fritid för Motalas ensamkommande flyktingbarn. Tillsammans kan Vätternrundan och Pantamera bidra till ett mer hållbart evenemang på alla plan, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Förutom att Pantameras eventteam finns med på Vätternrundan, dyker de dessutom upp på många andra av det 60-tal arrangemang i form av musikfestivaler, stadsfester och liknande, som Returpack/Pantamera samarbetar med i sommar. Pantameras eventteam inspirerar och uppmuntrar till pantning genom olika aktiviteter.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.returpack.se www.pantamera.nu/


Om Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 1,8 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark
Carita Classon
Produktchef
Carita Classon
Lovisa Lannerstedt
Projektledare Kommunikation
Lovisa Lannerstedt