2021-11-17 16:10Kampanj

Petra Marklund återvinner Pantameralåten

Petra Marklund
Foto: stillbild ur video - ReturpackPetra Marklund Foto: stillbild ur video - Returpack

Årets Pantameratolkning görs av Petra Marklund – en av Sveriges mest folkkära popartister. Petra har toppat listor världen över, fyllt dansgolv i snart två decennier och hon har flerfaldigt belönats med priser. Du känner säkert igen hennes megahits Cry for you, tolkningen av Petters Mikrofonkåt och Händerna mot himlen.

Petras Pantameralåt, Kärleken ska gå runt, tar oss till en planet som seglar fritt i världsrymden. Videon och låten är en hyllning till Moder jord och livet som går runt. Precis som våra flaskor och burkar återvinns och blir till nya.

Planeten som Petra uppträder på är byggd av PET-flaskor. Under dem sitter LED-lampor som får flaskorna att skimra som guld. Efter inspelningen skickades flaskorna raka vägen till Pantamerafabriken för att återvinnas till nya flaskor.

- Vi har arbetat med musiktemat under många år och låtit en mängd olika artister få göra sin egen variant av Pantamera-låten. Den här gången satsar vi på en låt med kärleken i fokus, säger Katarina Lundell, marknadschef för Pantamera vid Returpack.

Med den aktuella kampanjen vill Pantamera uppmärksamma pantning på bred front. Kampanjen kommer att synas digitalt och i play-kanaler, men även i traditionell TV och i butikernas pantutrymmen.

Länk till fullängdsversionen på youtube: https://youtu.be/f1Guye8k_hwOm Returpack - Pantamera

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Returpack tar emot över 2 miljarder burkar och PET-flaskor varje år vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier AB, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. www.pantamera.nu


Kontaktpersoner

Katarina Lundell
Marknad- och kommunikationschef
Katarina Lundell
Sara Barthelson Riismark
Kommunikationsansvarig
Sara Barthelson Riismark